De toekomst van werving en selectie

Auteur:

Tom Baeten
april 3, 2023

Hoe personalisering, vaardigheden en DEI-initiatieven jouw wervingsproces kunnen veranderen.


LinkedIn heeft zijn nieuwste rapport over wervingstrends uitgebracht, waarin een glimp wordt gegeven van de toekomst van rekrutering. Op basis van inzichten van meer dan 1.500 talent professionals en hiring managers van over de hele wereld, benadrukt het rapport de belangrijkste trends en strategieën voor het aantrekken en behouden van top talent. Nu de arbeidsmarkt steeds competitiever wordt, is het belangrijker dan ooit voor recruiters en HR-managers om voorop te blijven lopen. In dit artikel duiken we in enkele van de belangrijkste bevindingen uit het rapport en onderzoeken we hoe bedrijven een toekomstgerichte aanpak voor het werven kunnen aannemen.

Heb je moeite om top talent voor jouw bedrijf te vinden? Volgens het laatste rapport van LinkedIn over wervingstrends ben je niet de enige. Sterker nog, 84% van de recruiters is het erover eens dat het wervingsproces steeds competitiever wordt. Maar maak je geen zorgen, er zijn oplossingen om je voor te bereiden op deze trend.

 

 

Zoals LinkedIn benadrukt, gaat de toekomst van werving over personalisatie, op vaardigheden gebaseerd werven en initiatieven op het gebied van diversiteit, inclusie en rechtvaardigheid (DEI). Door deze strategieën toe te passen, kan je niet alleen top talent aantrekken, maar ook een meer inclusieve en productieve werkomgeving creëren.

 

 

Personalisatie is essentieel voor de toekomst van werving. Dit betekent het aanpassen van jouw vacatures en outreach berichten aan specifieke kandidaten op basis van hun vaardigheden en interesses. Volgens LinkedIn zijn kandidaten 4 keer meer geneigd om te solliciteren als de vacature gepersonaliseerd is. Dit kan onder meer door gerichte advertenties, gepersonaliseerde e-mails en zelfs video vacaturebeschrijvingen. Hou ook rekening met het feit dat short form video een trend is op LinkedIn en dat de jongere generaties vertrouwd zijn met deze contentvorm. Short form video zijn video’s van +/- 30 seconden die je op platformen zoals bijvoorbeeld TikTok, Instagram en YouTube ziet.

 

 

Op vaardigheden gebaseerd werven neemt ook toe. In plaats van alleen te vertrouwen op opleiding en ervaring, richten recruiters zich op de vaardigheden en mogelijkheden die kandidaten bezitten. Met deze aanpak kan je kandidaten vinden die het beste bij de baan passen, ongeacht hun achtergrond. Je kan hiervoor vaardigheidstesten gebruiken, vaardigheden gebaseerde vragen in interviews opnemen en bewijs van vaardigheden zoeken in de portfolio’s van kandidaten.

 

 

Ten slotte zijn DEI-initiatieven een cruciaal onderdeel van de toekomst van werving. Door te focussen op diversiteit, inclusie en rechtvaardigheid kun je een meer gastvrije en productieve werkomgeving creëren. Dit omvat het implementeren van bias-vrije wervingspraktijken, het aanbieden van diversiteitstraining en actief zoeken naar diverse kandidaten.

 

Conclusie

De toekomst van werving draait om personalisatie, op vaardigheden gebaseerd werven en initiatieven voor diversiteit, inclusie en rechtvaardigheid (DEI). Door deze strategieën toe te passen, kun je top talent aantrekken en een meer inclusieve werkomgeving creëren. Blijf niet achter – begin vandaag nog met het implementeren van deze praktijken.

Bronvermelding: https://business.linkedin.com/talent-solutions/resources/future-of-recruiting

 

Wil jij jouw employer branding versterken?

Volg Winger Academy op: Tom & Winger

Reading material or learning material? Food for thought!

Eerste hulp bij LinkedIn-problemen

Eerste hulp bij LinkedIn-problemen

Moet je ineens een e-mailadres invullen bij een connectieverzoek? Of nog lastiger: werd je account geblokkeerd? Zit je met twee bedrijfspagina’s die je wil samenvoegen? Heb je plannen om een podcast te starten op LinkedIn?Ik overloop hieronder enkele veelvoorkomende...

Lees meer
Follow us on Social Media