Alles over Influencer Marketing op LinkedIn

Auteur:

Tom Baeten
september 25, 2023

Onlangs had ik een boeiend gesprek met Ini, assistent-professor aan de Tilburg University, waarbij we het hadden over Influencer Marketing op LinkedIn. We bespreken alle details van het gebruik van influencers voor B2B-merken en bedrijven.

Benieuwd naar ons gesprek? Bekijk dan zeker de onderstaande video!

Influencer Marketing op LinkedIn

Quick Read:

In het laatste interview bespreken we het fenomeen influencer marketing op LinkedIn. We ontdekken de ins en outs van het inzetten van influencers voor B2B-merken en bedrijven.

Ini legt uit dat het belangrijk is om je doelen duidelijk te definiëren voordat je een influencer inschakelt. Als de influencer goed bij je merk past en je doelgroep volgt, kan dit een slimme zet zijn. Authenticiteit blijkt essentieel te zijn voor het succes van influencer marketing.

Verder wordt benadrukt dat de keuze tussen een grote influencer en meerdere kleinere influencers afhangt van je doelstellingen en budget. Micro-influencers kunnen een persoonlijkere band met hun volgers opbouwen, wat effectief kan zijn op de lange termijn.

Het meten van de impact van influencer marketing vereist geduld en reflectie, aangezien het vaak een langetermijnstrategie is die merkbewustzijn opbouwt voordat het tot verkoop leidt. Het is cruciaal om campagnes te evalueren en aan te passen op basis van de resultaten.

Of je nu kiest voor een grote influencer met een breed bereik of meerdere micro-influencers met diepgaandere relaties, de sleutel tot succes ligt in de juiste match tussen influencer en merk.

Heb je het vorige gesprek gemist omtrent
de sociale vergelijking op sociale media?

Geen zorgen, je kunt hem nog steeds bekijken! 

Hulp nodig?

Bij Winger Academy zijn we pas tevreden als jij resultaat boekt. We toveren je LinkedIn bedrijfspagina en profiel om in een gouden visitekaartje en maken LinkedIn-content die echt scoort.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste LinkedIn features? 

🔥 Abonneer je dan op mijn maandelijkse nieuwsbrief op LinkedIn

🔥 Volg onze Winger Academy company page

🔥 Volg mij of connecteer met mij en klik op de 🔔 in de rechterbovenhoek op mijn profiel

🔥 Contacteer ons als je meer wil weten over onze opleidingen en diensten

Reading material or learning material? Food for thought!

LinkedIn, het professionele Facebook?

LinkedIn, het professionele Facebook?

Ik hoor de opmerking regelmatig in mijn opleidingen opduiken: “LinkedIn begint hoe langer hoe meer op Facebook te gelijken. Mensen delen er ongegeneerd hun lief en leed, waardoor het platform alsmaar minder zakelijk wordt.” Is dat zo, wat vindt LinkedIn daar zelf...

Lees meer
3 LinkedIn trends om in de gaten te houden

3 LinkedIn trends om in de gaten te houden

Benieuwd naar de belangrijkste trends op LinkedIn? Bekijk dan zeker onderstaande drie video’s want Jo van Webhero en onze Tom nemen je mee door drie opvallende trends zoals de opkomst van Short Form Video, de essentiële rol van kunstmatige intelligentie en hoe...

Lees meer
Follow us on Social Media