Met LinkedIn® Recruiter & Recruiter Lite vul je vacatures sneller in met de geknipte kandidaten

Auteur:

Tom Baeten
oktober 17, 2022

Alles over de rekruteringstoepassingen van het professionele platform LinkedIn®

De war on talent woedt harder dan ooit tevoren. In het eerste kwartaal van 2021 steeg het aantal openstaande vacatures met maar liefst 22,51%. Hierdoor wordt het voor rekruteerders steeds moeilijker om vacatures in te vullen met de juiste kandidaten. Gelukkig helpt LinkedIn® hen op weg dankzij enkele handige rekruteringstoepassingen. In deze blog lees je alles over hoe je Recruiter en Recruiter Lite kan inschakelen in jouw zoektocht naar nieuwe werknemers. 

Via haar rekruteringstoepassingen wil LinkedIn® werkgevers en HR managers toegang geven tot een brede talent pool. Zo kunnen zij, via tal van zoekfuncties en andere handige features, sneller en eenvoudiger het juiste talent vinden en aannemen. LinkedIn® heeft hierbij twee abonnementen in de aanbieding, namelijk Recruiter en Recruiter Lite. 

Het Recruiter abonnement richt zich op bedrijven die geregeld op zoek gaan naar nieuwe teamleden. Het Recruiter Lite abonnement werd daarentegen ontworpen voor personen die slechts enkele keren per jaar iemand nieuw willen aannemen. De features binnen het Recruiter Lite abonnement zijn daarom minder uitgebreid, maar bijgevolg ligt ook de maandelijkse kostprijs lager. Voor Recruiter Lite betaal je namelijk $119.99 per maand, waarbij je voor de reguliere Recruiter $825 per maand moet neerleggen. 

De vijf grootste verschillen tussen de LinkedIn® rekruteringsabonnementen 

1. Mogelijkheid om samen te werken 

Bestaat jouw team uit meer dan één rekruteerder en wil je graag samen op zoek gaan naar de geknipte kandidaat? Dan is dit enkel mogelijk via het reguliere Recruiter abonnement. Enkel dit abonnement geeft je de mogelijkheid om gegevens met elkaar te delen en zo vlot samen te werken.

2. Toegang tot profielen

Recruiter Lite

Naast jouw directe omgeving en tweedegraads connecties, kun je via Recruiter Lite connecties tot in de derde graad contacteren. Het aantal profielen dat je kan bekijken is hierbij ongelimiteerd.

Recruiter

Het Recruiter abonnement geeft je toegang tot een nog grotere talent pool en geeft je de kans om jouw nieuwe werknemer te zoeken tussen ALLE LinkedIn® leden.

3. Beschikbare zoekfilters

Recruiter Lite

Recruiter Lite biedt iets meer dan 20 zoekfilters om jouw zoekopdracht te optimaliseren. Voorbeelden van deze filters zijn de huidige functie van de kandidaat, zijn woonplaats, eerdere werkgevers, enzovoort. 

De zoekfilters die je gebruikt in jouw zoekopdrachten kan je bovendien ook opslaan. Binnen het Recruiter Lite abonnement kan dit voor 10 zoekopdrachten. Zo kan je jouw zoekopdracht later opnieuw uitvoeren. Ook zal LinkedIn® jou een notificatie bezorgen wanneer er een profiel wordt gevonden dat goed aansluit bij één van jouw opgeslagen zoekopdrachten.

Recruiter

Binnen dit abonnement kan je via meer dan 40 verschillende zoekfilters op zoek gaan naar de geschikte kandidaat. Zo kan de zoekrobot jou bijvoorbeeld profielen tonen van professionals die dezelfde kwaliteiten bezitten als jouw best presterende werknemer. 

Ook binnen het Recruiter abonnement kun je zoekopdrachten opslaan. Hierbij ligt het aantal iets hoger, en kan je tot wel 50 zoekopdrachten opslaan.

4. InMail berichten 

 

Recruiter Lite

Een kandidaat gevonden die je graag wil benaderen? Dat kan dit via een InMail bericht! Personen met een Recruiter Lite abonnement krijgen 30 InMail credits per maand. Hierbij kan je nagaan welke van jouw mailing templates de meeste antwoorden genereren, om deze later te hergebruiken.

Recruiter

Elk teamlid binnen het Recruiter abonnement krijgt maandelijks 150 InMail credits. Met dit abonnement kan je ook berichten in bulk versturen naar verschillende kandidaten. Hierbij kan je  maximum 25 berichten versturen op hetzelfde moment. 

5. Pipeline opstellen voor jouw rekruteringsproces 

Een volledig overzicht over de pipeline van jouw rekruteringsproces kan je enkel via het Recruiter abonnement krijgen. Hierbij kan je personen toevoegen aan een project of openstaande vacature. Ook kan je profielen een status geven, er notities aan toevoegen en zelfs bijlagen uploaden, zoals bijvoorbeeld de cv van de kandidaat. 

Heb je nog vragen over de rekruteringstoepassingen van LinkedIn®? Aarzel dan niet om het Winger team te contacteren!

Reading material or learning material? Food for thought!

Misleiding op LinkedIn®

Misleiding op LinkedIn®

LinkedIn® wil bekend staan als een professioneel netwerk waar gebruikers hun personal branding en netwerken kunnen opbouwen al dan niet door waardevolle content te delen. Echter, net zoals bij elk ander platform, is LinkedIn® niet immuun voor misleiding en oneerlijke...

Lees meer
Eerste hulp bij LinkedIn®-problemen

Eerste hulp bij LinkedIn®-problemen

Moet je ineens een e-mailadres invullen bij een connectieverzoek? Of nog lastiger: werd je account geblokkeerd? Zit je met twee bedrijfspagina’s die je wil samenvoegen? Heb je plannen om een podcast te starten op LinkedIn®?Ik overloop hieronder enkele veelvoorkomende...

Lees meer
Follow us on Social Media