Boost jouw LinkedIn profiel en bedrijfspagina: dit zijn de nieuwste features van Q1

Auteur:

Tom Baeten
maart 21, 2023

Als LinkedIn agency weten we als geen ander hoe belangrijk het is om je netwerk te laten groeien. Gelukkig heeft LinkedIn de afgelopen maanden flink wat nieuwe features gelanceerd die jou daarbij in 2023 kunnen helpen. Wij bundelden de 12 nieuwe features die jouw persoonlijk LinkedIn profiel en -bedrijfspagina een belangrijke boost geven.

Ready, set, go!

Nieuwe features voor de bedrijfspagina’s:

1️⃣ Nieuwe lay-out voor bedrijfspagina’s

Je hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt. De lay-out op jouw LinkedIn-Bedrijfspagina is totaal gewijzigd:

  • De omslagfoto en opties om te bewerken en te delen zie je niet meer bovenaan, maar deze staan nu aan de linkerkant.
  • Statistieken, evenementen en hashtags zijn nu direct zichtbaar aan de zijkanten van de bedrijfspagina.

2️⃣ Bedrijfspagina’s volgen als een bedrijfspagina

Als bedrijfspagina kun je nu ook andere bedrijfspagina’s volgen.

We denken dat veel organisaties blij zullen zijn met deze mooie ontwikkeling, omdat je vanaf nu als bedrijfspagina in contact kunt komen met content van gerelateerde pagina’s waarin je geïnteresseerd bent. Bovendien kan je zo makkelijk engagement tonen naar andere pagina’s en zo ook zelf Linkedin leden naar jouw pagina lokken.

De bedrijfspagina heeft een apart tabblad “volg mij” toegevoegd, waar je zelf bedrijfspagina’s kunt toevoegen en de inhoud van die pagina’s direct kunt volgen.

3️⃣ De bel op de bedrijfspagina

Net als bij het persoonlijke profiel kan je nu aangeven dat je een melding wilt ontvangen wanneer een bedrijf iets op zijn bedrijfspagina plaatst. Zodra je op de volg knop hebt geklikt, zie je rechtsboven op de pagina een belletje verschijnen.

Wanneer je hierop klikt krijg je keuze uit 3 opties:
  • Klik eenmaal: Alle nieuwe berichten, je krijgt een melding van alle berichten van betreffende pagina
  • Klik tweemaal: Top berichten, je krijgt alleen een notificatie van berichten die een “hoge score” hebben
  • Klik 3 keer: Geen nieuwe berichten
Het is echter zo dat wanneer je in een bedrijfspagina op de bel klikt dat je de keuze krijgt door middel van een pop-up die verschijnt.

Nieuwe features voor persoonlijke profielen:

1️⃣ Uitbreiding LinkedIn inbox

Het is nu mogelijk om gesprekken in je LinkedIn inbox van sterren te voorzien. Gebruik deze feature om bijvoorbeeld gesprekken te markeren waar je op terug wilt komen. Met het aanklikken van de ster, zowel op desktop/laptop als mobiele applicatie, sla je het bericht op in een aparte map en kan je er later snel en gemakkelijk naar zoeken.

 

2️⃣Nieuwe zoekfilter voor personen

Er is onlangs een nieuwe filter toegevoegd aan de zoekfunctie voor personen. Je kunt zoeken naar ‘plaats bijdragen over’. Deze optie is afhankelijk van de Creator Modus, die je zelf moet inschakelen in je persoonlijke profiel en waarmee je vijf interesses kunt toevoegen. Op basis van deze interesses kunnen mensen je vervolgens vinden in de zoekmachine. Dit is handig om mensen te vinden die posten over onderwerpen die jouw interesse hebben.

 

3️⃣ Opgesplitste content-tabs in je activiteiten

Eindelijk komt er een opsplitsing van je content in je activiteitenlijst op je profiel. Het is binnenkort mogelijk om je content op je profiel te scheiden in verschillende categorieën, zoals video’s, foto’s, artikelen en reacties. Dit maakt het voor anderen makkelijker om te navigeren door jouw activiteitenlijst. 

Voorheen moest je de activiteiten van iemand handmatig doorzoeken, nu is het direct zichtbaar op het profiel. Dit is een mooie verbetering. Bovendien kun je zelf bepalen welke categorie als eerste zichtbaar is op je profiel.

Nieuwe features met creator mode

1️⃣ Prijs aan je services toevoegen

In het persoonlijke profiel kun je nu in het onderdeel ‘Services’ ook je uurtarief invullen. Daarnaast is er ook een optie om gecontacteerd te worden voor de prijs. Als je het onderdeel Services opent, zie je de nieuwe optie direct. Als je het niet ziet, kun je de optie vinden bij ‘Pagina bewerken’. Het onderdeel Services is vooral interessant voor ondernemers, maar kan ook in sommige gevallen nuttig zijn voor salesmanagers.

2️⃣ Connecteer als je elkaar kent

Dit is een nieuwe prompt die verschijnt wanneer je het profiel bezoekt van iemand waarmee je niet verbonden bent. Wel dient deze persoon Creator mode aan te hebben staan. De prompt toont automatisch de volgknop door je een optie te geven om te connecteren als je elkaar kent. Klikken op connecteren stuurt automatisch een standaard uitnodiging zonder optie om een bericht toe te voegen.

3️⃣ De uitbreiding van de LinkedIn post scheduler

Het plannen van berichten werd uitgebreid met artikelen en nieuwsbrieven. Ook het plannen van content voor de LinkedIn bedrijfspagina’s werd toegevoegd. Bij artikelen gebeurt dit direct aan het einde van het proces, nadat je op publiceren hebt gedrukt en jouw jou bijhorende Linkedin post hebt voorbereid.

4️⃣ Nieuwe nieuwsbrief-updates

De LinkedIn-nieuwsbrief krijgt extra aandacht, met nieuwe opties. Deze opties worden momenteel uitgerold, dus het kan nog even duren voordat je ze ziet. Vanaf 23 februari zullen nieuwsbrieven ook onder de sectie “Interesses” op je persoonlijke profiel worden weergegeven. Wel komen ze helemaal onderaan te staan en krijgen ze hierdoor mogelijk minder aandacht.

Een betere optie is om de nieuwsbrief te plaatsen in de “Uitgelicht” sectie, die al langer beschikbaar is. Dit zal meer aandacht genereren voor de nieuwsbrief en nieuwe abonnees opleveren.

Er zijn ook andere nieuwe functies. Waaronder de mogelijkheid om de nieuwsbrief direct in de zoekresultaten te tonen wanneer je in een zoekresultaat word opgenomen. De vermelding staat direct onder jouw profiel.

Auteurs van nieuwsbrieven krijgen een unieke code waarmee ze de nieuwsbrief op hun website, sociale media-kanalen of andere online locaties kunnen promoten en andere leden zich direct kunnen abonneren.

Bovendien komt er eindelijk een planningsoptie voor artikelen, wat al een tijdje mogelijk is voor bijdragen. Dit is een handige functie die het mogelijk maakt om artikelen op een later tijdstip te publiceren.

Heb je sommige van deze functies nog niet? No worries! De features worden over het algemeen willekeurig uitgerold. Heb je ze vandaag niet, dan morgen misschien wel.

Nieuwe feature LinkedIn recruiter

1️⃣Plaats een vacature in de feed

Hiermee kan iedereen een vacature in zijn feed delen door op een deelpijl rechtsboven de vacature te klikken. LinkedIn creëert een bericht waaraan je jouw tekst kunt toevoegen met een directe link naar de vacature. Wanneer de lezer klikt op “vacature bekijken” wordt de vacature getoond.

2️⃣ Skills match voor vacatures

Deze feature is toegevoegd aan de functiebeschrijvingen en vergelijkt jouw profiel met de belangrijkste vaardigheden die in de geadverteerde functie worden vernoemd. Het laat je zien welke vaardigheden de functie vereist en welke je niet hebt. Dit geeft de mogelijkheid om deze aan je profiel toe te voegen als je de limiet van 50 vaardigheden niet hebt bereikt.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe features op LinkedIn?

Volg Winger Academy op: Tom & Winger

Reading material or learning material? Food for thought!

Eerste hulp bij LinkedIn-problemen

Eerste hulp bij LinkedIn-problemen

Moet je ineens een e-mailadres invullen bij een connectieverzoek? Of nog lastiger: werd je account geblokkeerd? Zit je met twee bedrijfspagina’s die je wil samenvoegen? Heb je plannen om een podcast te starten op LinkedIn?Ik overloop hieronder enkele veelvoorkomende...

Lees meer
Follow us on Social Media