Op zoek naar een nieuwe job? Breng je netwerk en rekruteerders op de hoogte via de “Open To Work” LinkedIn feature!

Auteur:

Tom Baeten
mei 3, 2022

Op zoek naar een nieuwe job? Breng je netwerk en rekruteerders op de hoogte via de “Open To Work” LinkedIn feature!

Hoe je “Open To Work” kan toevoegen aan jouw LinkedIn profielfoto

Naast het opstellen van een aantrekkelijke cv en het scrollen door verschillende vacatures, vergeten jobzoekers vaak een belangrijke stap tijdens hun zoektocht naar een nieuwe job: hun netwerk op de hoogte brengen! Dankzij de “Open To Work” Linkedin feature breng je jouw connecties of rekruteerders in slechts enkele klikken op de hoogte van jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging. In dit artikel leren we jou hoe jij de groene “Open To Work” cirkel aan jouw profielfoto kan toevoegen, zodat anderen meteen zien dat jij klaar bent voor een carrièreswitch!

Stappen om de “Open To Work” feature aan je LinkedIn  profiel toe te voegen

1. Ga naar je LinkedIn profiel 

2. Onder jouw naam en tagline zie je enkele knoppen, waaronder de blauwe knop met de tekst “Beschikbaar”. Klik deze knop aan. 

3. Nu krijg je volgende 3 opties te zien:
a) Nieuwe baan vinden
b) Recruitment
c) Aangeboden services
Selecteer de optie “Nieuwe baan vinden”.

4. Vervolgens kan je meer informatie toevoegen over de job waar je naar op zoek bent, zoals: 

 • De functietitels die jou aanspreken. Hier kan je verschillende functies ingeven, en is het steeds interessant om verschillende benamingen voor eenzelfde functie toe te voegen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een job als secretaresse? Voeg dan ook zeker functietitels als Office Manager of Administratief Bediende toe. 
 • Jouw gewenste werklocatie. Hier kan je voor een stad, provincie of land kiezen. Ook indien je bereid bent om vanop afstand te werken, kan je dit hier aangeven. 
 • Jouw beschikbaarheid. Hierbij moet je kiezen of je meteen actief wil solliciteren of eerder wat aan het rondkijken bent. 
 • Het soort vacature waar je naar op zoek bent. Hier kan je kiezen voor een voltijdse betrekking, een tijdelijke baan, een stage, en nog veel meer. 

5. Kies wie kan zien dat je beschikbaar bent voor een nieuwe uitdaging

Indien je momenteel nog tewerkgesteld bent bij een werkgever, maar je stiekem droomt van een nieuwe job, wil je waarschijnlijk niet dat je huidige baas dit meteen te weten komt. Daarom kan je aangeven dat enkel rekruteerders die een LinkedIn Recruiter abonnement hebben jouw “Open To Work” sticker kunnen zien. LinkedIn probeert hierbij ook te vermijden dat personen met een Recruiter abonnement die tewerkgesteld zijn bij jouw huidige werkgever jouw sticker te zien krijgen. Zo beschermt het platform jouw privacy en kan jij zonder zorgen op zoek gaan naar een nieuwe baan.  

6. Klik op “toevoegen aan profiel” om jouw beschikbaarheid zichtbaar te maken 

Droomjob gevonden? Verwijder de “Open To Work” feature eenvoudig via volgende stappen. 

 1. Ga opnieuw naar je profiel 
 2. Klik op het “Beschikbaar voor werk” tekstblok
 3. Selecteer vervolgens “Verwijderen uit profiel”

In de toekomst kan je de “Open To Work” sticker steeds opnieuw toevoegen. De gegevens zoals functietitel, regio, enzovoort zal je wel opnieuw moeten ingeven wanneer je de sticker later opnieuw toevoegt.

 

Benieuwd waarom LinkedIn hét geschikte platform is om op zoek te gaan naar een nieuwe job? 

Online krioelt het van de vacaturesites, wat resulteert in een versplinterd vacature-landschap. Dit maakt het voor professionals nóg moeilijker om hun droomjob te vinden. Uit onderzoek blijkt het professionele platform LinkedIn een geweldig alternatief te zijn voor deze traditionele vacaturesites, omdat: 

 • Er maar liefst 55 miljoen bedrijven actief zijn op het platform. Deze bedrijven zijn samen goed voor 14 miljoen gepubliceerde vacatures. 
 • Er elke 3 minuten iemand wordt aangenomen via het platform.
 • 87% van de rekruteerders geregeld gebruik maakt van LinkedIn tijdens hun zoektocht naar kandidaten. 
 • Meer dan 122 miljoen professionals reeds een sollicitatiegesprek boekten via LinkedIn.
 • 35,5 miljoen mensen werden aangenomen door één van hun LinkedIn connecties.
 • Het platform ook bijdraagt tot duurzame aanwervingen. Wanneer iemand wordt aangenomen via LinkedIn, is de kans namelijk 40% kleiner dat deze persoon het bedrijf binnen de 6 maanden verlaat. 

LinkedIn is dus het geschikte platform voor elke jobzoeker, en de “Open To Work”  feature geeft hen hierbij een leuk duwtje in de rug.

Reading material or learning material? Food for thought!

Eerste hulp bij LinkedIn-problemen

Eerste hulp bij LinkedIn-problemen

Moet je ineens een e-mailadres invullen bij een connectieverzoek? Of nog lastiger: werd je account geblokkeerd? Zit je met twee bedrijfspagina’s die je wil samenvoegen? Heb je plannen om een podcast te starten op LinkedIn?Ik overloop hieronder enkele veelvoorkomende...

Lees meer
Follow us on Social Media